Weekmenu week 16

Maandag Pastasalade met geroosterde asperges en pruimen
Vandaag een lekkere pastasalade met geroosterde groene asperges en pruimen, een receptenkaartje van de Lidl. Het oorspronkelijke recept was met parmaham, maar ik heb bacon gedaan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Courgette carbonara
Dit recept heb ik zelf bedacht om wat meer groenten in een carbonara te verwerken. Je bakt de spekjes en voegt daar een in blokjes gesneden courgette aan toe. Afblussen met kookroom en geraspte Parmezaanse kaas en het enige wat je dan nog hoeft te doen is er gare pasta door te roeren. Het is ook lekker om rauwe andijvie door de roomsaus te roeren.

Woensdag Spitskool met gehakt en rijst
Dit is ook zo’n lekker makkelijk gerecht. Ui en knoflook bakken met gehakt, spitskool fijn snijden en erdoorheen roeren en met rijst erbij is iedereen bij ons thuis blij. Lekker met sambal en een zuurtje zoals augurk of zure pepertjes.

Donderdag Kikkererwtensoep met snijbiet
Dit recept is van Skye Gyngell van wie ik meerdere boeken heb en het zijn echt geweldige boeken. Dit is een simpele tomatensoep met kikkererwten waar je op het laatst snijbiet aan toevoegt. Die kon ik helaas niet vinden, dus ik heb paksoi gebruikt, een goede optie vind ik.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Open lasagne van courgette, zoete aardappel, mais en avocado
Dit recept is ook weer van een receptenkaartje van de Lidl en viel een beetje tegen. Maar het zag er wel lekker en mooi uit.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Varkensfilet met brandnetelvulling
Van deze avondmaaltijd maakte ik een projectje. We gingen met de kids op pad om brandnetels te plukken, gewapend met een handschoen. De brandnetels werden gebakken met uien en broodkruim en diende als vulling voor varkensfilet. Het recept komt uit het boek Jimmy’s farm. Erbij aten we een lekkere cidersaus, zelfgemaakte frietjes en witlofsalade. En om het af te maken is het lekkerst bij zelfgemaakte frietjes, Franse mayo. De brandnetel had trouwens geen heel uitgesproken smaak, een beetje grassig.

Zondag Zalm van de bbq met mais, groene asperges en gepofte aardappel
Vanavond aten we lekker zalm van de bbq, gegaard op de huid en dan afgesloten 10 minuutjes op de bbq. Dan wordt de zalm heerlijk sappig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA