Warme caesar salad van Yvette van Boven

Dit recept komt uit het boekje ‘Nog meer uit van Bovens’ oven’ van Yvette van Boven en is een lekker makkelijk recept voor doordeweeks of als lunch. Wij aten er wat stokbrood bij en wat tomaatjes voor de kleur en frisheid.

Ingrediënten:
4 personen
50 g geraspte overjarige kaas, plus wat extra
50 g panko of gewoon paneermeel
6 eetl. olijfolie
2 eetl. bladpeterselie, fijngehakt
2 teentjes knoflook, uit de pers
zeezout en versgemalen zwarte peper
4 kippendijfilets
2 kroppen romaine- of bataviasla, overlangs gehalveerd
8 ansjovisfilets, in reepjes (die heb ik weggelaten)
4 zachtgekookte eieren
1 citroen, in 8 partjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 225 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
Meng de kaas, panko, 3 eetlepels olijfolie, peterselie, de helft van de knoflook, peper en zout in een kom. Schep de kippendijen erdoor en leg ze op de bakplaat. Bak ze in 20 minuten gaar, keer halverwege.
Druppel de rest van de olijfolie over de slakroppen, bestrooi met de resterende knoflook, peper en zout. Leg ze naast de kip in de oven en rooster de sla nog 5 minuten mee. Serveer de warme sla met de kip ernaast, verdeel de ansjovis erover, leg de eitjes (gehalveerd) en de citroenpartjes erbij. Bestrooi met nog wat kaas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA