Weekmenu week 5

Maandag Gebakken krieltjes, spinaziekaasrondo’s en bloemkool met kaassaus
Vandaag een simpel maaltijdje, zoals altijd op de maandag. Deze keer hadden we spinaziekaasrondo’s, erg lekker. Bloemkool met kaassaus zijn we sowieso allemaal dol op. Omdat we geen jus hadden van de rondo’s maak ik liever gebakken aardappeltjes dan gekookte.

Dinsdag Shoarma met snijboontjes en rijst
Vandaag weer een makkelijke doordeweekse maaltijd; gebakken shoarma, van kippendij van de Turkse supermarkt, waar we beetgaar gekookte snijboontjes doorheen doen. Lekker met knoflooksaus en chilisaus. En makkelijk met rijst erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Kippengroentesoep met macaroni met ham en kaas
Vandaag was er feest op school en de meiden moesten ook nog eens tot laat turnen. Er was eten op school, maar voor de zekerheid had ik ons familierecept macaroni met ham en kaas uit de oven gemaakt met een lekker kippensoepje erbij, ook een recept van mijn moeder.

Donderdag Stokbrood met maispuree en krokant gebakken vis
Vandaag had ik geen zin om te koken, maar uiteindelijk moest het toch wel. Het was een receptje van Rachel Khoo, oorspronkelijk met doperwtenpuree, maar omdat Ferran daar allergisch voor is, vervang ik doperwten altijd door mais, even groot en ook zoet. De vis wordt in reepjes gesneden en gepaneerd en het stokbrood wordt belegd met de maispuree, crème fraîche met citroenrasp en de vis. Het viel me tegen, ik had het beter als lunch kunnen doen.

Vrijdag Kipkebabs met platbrood, avocadodip en tomatensalade
Vandaag een recept van Jamie voor gemarineerde kipkebabs waar je een avocadodip bij maakt en serveert met platbrood. Ik maakte er een tomaatkomkommersalade bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Feestje
Vandaag hadden we een feestje bij onze vrienden Cindy en Lex en aten we daar. We aten frietjes met snacks. Lekker een avondje niet koken.

Zondag Pasta met tomatensaus en schiacciata (geschroeide biefstuk) met knoflook, rozemarijn en paddenstoelen
Vandaag maakte ik een Italiaanse maaltijd. Als primo had ik simpele tomatenpasta gemaakt met uien en San Marzano tomaten, dat vind ik tegenwoordig een must in een goede Italiaanse tomatensaus. Ik serveerde de pasta met extra vergine olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas. Daarna aten we de secondo, flinterdunne door Danjo platgeslagen biefstuk, kort in de oven gegaard waarop je rucola, witlof en rauwe champignons serveert aangemaakt met olie en balsamico azijn met flinters Parmezaan. Lekker, maar ik had het vlees beter korter in de oven gedaan, hij was ietwat droog. Op zondag eten we altijd ijs, althans de kids, het was deze keer weer koffie-ijs.