Nieuwe stijl sashimi van Gizzi

Dit recept is uit het boek ‘Skinny weeks & wicked weekends’ van Gizzi Erskine en is onderdeel van een Japans diner. Rauwe vis valt bij ons thuis altijd in de smaak, die puurheid.. Dit gerechtje is zo klaar en heerlijk. Erbij maakte ik de knapperige tonijnrijst en nasu dengaku, een auberginegerecht.

Ingrediënten:
voor 6 personen als onderdeel van een Japans diner
120 g sashimizeebaars, in dunne plakjes gesneden (ik gebruikte sashimizalm)
1 knoflookteentje, gehalveerd
een stuk gember van 5 cm, geschild en julienne gesneden
3 stengels bieslook, in stukken van 3 cm gesneden
2 theel. sojasaus
2 theel. vers geperst citroensap
1/2 theel. sesamzaad, geroosterd
1 eetl. extra vergine olijfolie
2 theel. sesamolie

Bereiding:
Schik de plakjes vis op een bord. Wrijf ze lichtjes in met de knoflookhelften en bestrooi ze met de gember en het bieslook. Meng de sojasaus en het citroensap en giet het mengsel over de vis. Bestrooi met sesamzaad.
Verhit net voor het serveren de olijf- en sesamolie in een kleine steelpan tot ze beginnen te roken. Giet ze met een metalen lepel over de vis. De hete olie schroeit de vis dicht. Serveer meteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA