Tandoori vis met komkommer-tomatensalade van Bill

Dit recept komt uit ‘Easy’, een boek met, zoals de naam al zegt, makkelijke gerechten, die ook erg lekker zijn en zelfs passend voor een etentje. Dit recept was ook zo klaar. De volgende keer zou ik de vis in de grillpan bakken.

Ingrediënten:
4 personen
3 eetl. Griekse yoghurt
3 eetl. tandooricurrypasta
1 eetl. citroensap
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetl. geraspte verse gemberwortel
4 witte visfilets, zonder vel (ca. 180 g elk)
limoen pickle (uit een pot) (heb ik weggelaten)
1 limoen, in parten
Komkommer-tomatensalade
1/2 komkommer, grofgehakt
2 tomaten, grofgehakt
2 eetl. Griekse yoghurt
2 eetl. grofgehakte muntblaadjes
1 theel. komijnzaad, geroosterd en gekneusd

Bereiding:
Verhit een grill op hoog vuur. Roer in een kom de yoghurt, tandooripasta, citroensap, knoflook en gember door elkaar. Wentel de visfilets erdoor. Dek de kom af en laat de vis 15 minuten in de koelkast marineren.
Haal de filets uit de marinade en leg ze naast elkaar op een met aluminiumfolie beklede bakplaat; leg ze los van elkaar. Gril ze in 3-4 minuten net gaar.
Meng voor de salade de komkommer, tomaten en yoghurt rustig in een schaal. Meng de munt erdoor en bestrooi de salade met komijnzaad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA