Zelfgemaakte bonbons

Ik kwam op dit ideetje toen ik na zat te denken over een afscheidscadeautjes voor de juffen aan het eind van het jaar. Het is een simpele manier om bonbons te maken. Ze smelten erg snel in je hand, maar dat geeft niet, dan moet je ze eerst bewaren in de koelkast en snel opeten. Je kan helemaal los gaan op de smaakjes zoals wij hebben gedaan. Je hebt er ijsblokjeshouders voor nodig, maar ik geloof dat je vast ook wel speciale bonbonvormpjes hebt.

Ingrediënten:
10 bonbons
300 gram pure, melk of witte chocola
Voor de vulling:
bastognekoeken of andere koeken
stukjes fruit, bv peer, aardbei, banaan of perzik
cranberries
kokosrasp
drank, zoals een lekker likeurtje, wij deden Baileys
karamelsnoepjes, klein gehakt en vermengd met zeezout

Bereiding:
Vul de holtes van de ijsblokjeshouder met de vulling naar keuze. Smelt de chocola, au bain marie, naar keuze en vul de holtes met de gesmolten chocola. Roer het voorzichtig om en druk wat aan. Zet in de koelkast om hard te worden. Als ze hard zijn kan je de bonbons eruit slaan of de houder een beetje buigen tot ze eruit komen. Je kan ze daarna eventueel versieren met gesmolten chocola of andere versiersels.