Rabarbersiroop met gember en zwarte peper van Yvette van Boven

Dit is het eerste recept dat ik maak uit het boek ‘Home sweet home’ van Yvette van Boven’. Het is een heerlijk seizoensrecept, superlekker met bruiswater, maar ik heb er ook een lekkere cocktail van gemaakt met bruiswater en een scheutje gin. En die kleur, daar word je helemaal blij van.

Ingrediënten:
10-12 stengels rabarber
5 schijfjes gember
1 eetl. zwarte peperkorrels
1 liter water
1 kilo suiker

Bereiding:
Zet alles op het vuur in een grote pan. Breng aan de kook en verlaag het vuur tot de rabarbersiroop zacht kookt. Laat twintig minuten sudderen.
Zet een fijne zeef (of een grove zeef bekleed met kaasdoek) op een grote kom en zeef het mengsel. Druk met de achterkant van een soeplepel het meeste vocht eruit, maar druk niet te hard, dan wordt de siroop troebel.
Giet de rode siroop in brandschone flessen of potten. Bewaar ze in de koelkast, ze blijven lang goed.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA