Bulgursalade van Jamie

OLYMPUS DIGITAL CAMERADit gerecht is uit Jamie’s 15 minuten

Ingrediënten:
1 broccoli
4 kipfilets of kipdijfilets
1 theelepel gemalen koriander
olijfolie
1 mok a 300 gram bulgur
2 kleine of 1 grote ingemaakte citroen
1 bos radijsjes
2 lente-uitjes
magere yoghurt
3 eetl. rode wijn azijn
2 tl. harissa
een bakje tuinkers
1 citroen

Bereidingswijze:
Snijd de roosjes van de broccoli en kook ze in 4 minuten gaar in een pan gezouten kokend water en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Bestrooi de kipfilets/kipdijfilets met zout, peper en de gemalen koriander, leg er een stuk bakpapier op en sla ze plat met een deegroller. Verhit olijfolie in de koekenpan en bak hierin de kip gaar en lekker bruin. Wanneer de kip gaar is haal je ze uit de pan en snijd je ze in reepjes.

Verhit een grillpan en grill de broccoli roosjes. Gebruik het kookwater van de broccoli en kook daarin de bulgur samen met de ingemaakte citroen(en) in ongeveer 8 minuten gaar. Giet de bulgur af en laat daarna in de pan een beetje droog stomen. Stamp de ingemaakte citroen fijn en meng het met de bulgur.

Snijd de radijsjes doormidden en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Hussel de radijsjes en uitjes met de olijfolie (extra vergine), rode wijn azijn, peper en zout door elkaar in een kom.

Verdeel de bulgur over de borden en bedek dit met de broccoli en het radijs-ui mengsel. Hier bovenop gaan de kipreepjes, her en der een kloddertje yoghurt met daarop wat harissa. Maak het geheel af met wat tuinkers en eventueel een partje citroen.