Ovenschotel van orecchiette met saucijs en cavolo nero van Bill Granger

Dit recept is uit het boek Bill’s Basics, lekker makkelijk en snel klaar. De cavolo nero gaf het gerecht een lekkere bite. Omdat we laten aten was ik een beetje in een rush en ben ik vergeten een foto te maken.

Ingrediënten:
4 personen
400 g orecchiettepasta (ik gebruikte fusili)
200 g cavolo nero, bladeren losgehaald en in repen gescheurd
1 eetl. olijfolie, plus extra om te besprenkelen
1 rode ui, in dunne ringen
2 tenen knoflook, in plakjes
1/2 theel. gedroogde chilivlokken
1/2 theel. venkelzaad
4 saucijsjes (de grofste soort die je kan vinden(de vulling uit het omhulsel gehaald)
200 g ricotta
een handjevol geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
Kook de pasta in een grote pan kokend gezouten water beetgaar. Voeg de laatste 30 seconden de cavolo nero toe om hem te blancheren en stort de inhoud van de pan in een vergiet. Doe alles in een ovenschaal. Verwarm de oven tot 180 graden.
Verhit de olie in een koekenpan op halfhoog vuur, doe de ui en knoflook erin met een snuf zout en fruit 2-3 minuten. Bak de chilivlokken en het venkelzaad 10 seconden mee. Doe de saucijzenvulling in de pan en bak hem in 5 minuten bruin.
Doe het vleesmengsel bij de pasta in de schaal en schep alles door elkaar. Zet dotten ricotta op de pasta en bestrooi het geheel met parmezaan. Sprenkel nog wat olijfolie over het gerecht en bak het 10-15 minuten in de oven.