Mozzarellagehaktballetjes met spinazietagliatelle en salade caprese

Ingrediënten:
400-500 gram half om half gehakt
1 ei
oude boterham geweekt in melk
zout, peper en aromat
5 blaadjes basilicum, fijngesneden
2 bollen mozzarella
olijfolie
200 gram tagliatelle
zak gewassen spinazie van 400 gram
1 teen knoflook, uitgeperst
75 ml kookroom
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
500 gram mini-trostomaatjes/mini-pomodori’s
wat basilicumblaadjes
extra vergine olijfolie

Bereiding:
Zet een pan gezouten water op en maak ondertussen de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een kom met het ei, de uitgeknepen boterham, basilicum, zout, peper en aromat. Kneed dit door elkaar en bak een testballetje en breng zo nodig verder op smaak. Snijd één bol mozzarella in kleine stukjes. Maak gehaktballetjes die je plat drukt en waar je wat stukjes mozzarella in stopt, dichtvouwt en dan weer een mooi balletje van maakt. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Er kan mozzarella uitlopen, maar dat is niet erg. Blancheer de spinazie in de pan kokend water. Laat uitlekken en spoel af met koud water. Knijp al het vocht eruit en hak de spinazie grof. Breng ondertussen opnieuw gezouten water aan de kook voor de tagliatelle of gebruik het kookwater van de spinazie. Doe in een ander koeken/hapjespan een eetl. olijfolie en bak daar kort de knoflook in en doe er dan de spinazie bij. Roerbak even en doe er de kookroom en geraspte Parmezaanse kaas bij. Kook de tagliatelle gaar en giet af. Schep door de spinazie en breng op smaak. Maak een salade caprese door de tomaatjes te halveren en samen met de bol mozarella die je in stukken scheurt op een bord te doen. Besprenkel met extra vergine olijfolie, zout en peper en doe er eventueel basilicum op. Balsamicoazijn erover is ook lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA