Bruschetta met artisjokkenpuree

Dit recept is uit het boek ‘Van seizoen naar seizoen’ van Sophie Dahl en is een heerlijk lunchgerecht. Ik ben sowieso dol op artisjokken en deze artisjokkenpuree proeft heerlijk puur. Simpel, maar heel vol van smaak. Ik maakte er een bospaddenstoelensoep bij.

Ingrediënten:
2 personen
2 middelgrote artisjokken
3 eetl. olijfolie
1 teen knoflook, geperst
sap en geraspte schil van 1 citroen
peper en zout
2 dikke sneeën zuurdesembrood
een handje verse basilicum, gesnipperd

Bereiding:
Breek de stelen van de artisjokken en trek er de blaadjes af. Verwijder het zogenaamde ‘hooi’ en gooi dat weg. Snijd de artisjokharten in vieren. Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan en laat de knoflook even zweten. Doe er de stukken artisjokhart en een theekopje water bij en laat ze ongeveer 30 minuten koken.
Doe de harten als ze zacht zijn met het citroensap, de geraspte schil, een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak in de blender en hak ze fijn.Zet een grillpan op het vuur tot hij gloeiend heet is en roosterde sneetjes zuurdesembrood een minuut of twee aan beide kanten.
Smeerde artisjokkenpuree op de broodjes en strooi er een plukje gesnipperde basilicum over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA