Mozzarella met drie soorten tomaten van Ainsley Harriott

Dit recept is uit het boek ‘Koken voor familie en vrienden’ van Ainsley Harriott. Als ergens mozzarella en tomaat in zit, zit het bij ons thuis sowieso goed. Dit is een variant op de salade caprese en erg lekker.

Ingrediënten:
6 personen
6 rijpe trostomaten
3 bollen mozzarella van elk 150 g, goed uitgelekt in plakken gesneden of2 bakjes mini mozzarella van elk 150 g, goed uitgelekt
175 g (gele) kerstomaten gehalveerd
25 g zongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en in lange dunne repen gesneden
handje kleine basilicumblaadjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
Basilicumdressing
40 g verse basilicumblaadjes
5 eetl. extra vergine olijfolie
1 theel. zout, versgemalen peper naar smaak

Bereiding:
Leg de plakken trostomaat en mozzarella dakpansgewijs op een grote platte schaal. Strooi er de kerstomaatjes en repen zongedroogde tomaten over. Strooi mini mozzarealla over de tomaten. Dek af en zet in de koelkast.
Maak vlak voor het serveren de dressing. Verwijder harde basilicumsteeltjes, doe de blaadjes in een foodprocessor met citroensap, het zout en wat peper. Laat draaien en schenk geleidelijk de olijfolie op het draaiende mes tot een gladde dressing is verkregen. Strooi wat zeezout en peper over de salade en sprenkel er dan de dressing over. Garneer met piepkleine blaadjes basilicum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA