Bamisoep met sieuw mai en am choi

Dit is een heerlijk voedzaam gerecht waar we allemaal dol op zijn. Het is ook snel gemaakt, dus ideaal voor doordeweeks. Je kan het uiteraard ook met verse kippenbouillon maken, maar dan kost het meer voorbereidingstijd. Lekker met een drupje sambal erin.

Ingrediënten:
4 personen
3 tenen knoflook, gepeld
2 kippenbouillonblokjes
3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden, groen uiteinde apart gehouden
24 sieuw mai balletjes varkensvlees en garnalen, verkrijgbaar bij de toko
250 g bami
400 g am choi of paksoi
sojasaus
sesamolie

Bereiding:
Zet een grote pan water op met de tenen knoflook, groene uiteinden van de lente-uien en kippenbouillonblokjes. Laat dit aan de kook komen en laat 5 minuten doorkoken op laag vuur. Snijd ondertussen de steeltjes van de am choi in 3 sm lange stukjes en snijd het blad in stukken, hou beiden apart. Voeg de sieuw maiballetjes toe aan de bouillon en laat 5 minuutjes meekoken. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar. Voeg dan de bami toe en kook 2 minuten mee. Voeg de steeltjes am choi toe en kook 1 minuut mee. Voeg tot slot het am choiblad toe en zodra die is geslonken is de soep klaar. Breng op smaak met sojasaus en wat drupjes sesamolie, strooi er de lente-uitjes over en serveer.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA