Weekmenu week 13

Maandag Stamppot met kool en shoarma
Zoals vaker op maandag een stamppotje, deze keer uit het blad Boodschappen, van de Hoogvliet. De zoete aardappel verving ik voor gewone aardappel. Voor ons had er wel wat meer shoarma in gemogen, maar geslonken kool doet het goed in een stamppotje!

Dinsdag Snelle panlasagne met champignons
Vandaag een lekker snel pastarecept, gemaakt door Danjo, uit het boekje van de Jumbo. Een lekkere pasta waar je champignons en kant en klare pastasaus voor gebruikt en waarbij je de lasagnebladen in stukjes breekt en laat garen in de saus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Indisch eten
Vandaag verhuisden mijn ouders, dus het was een drukke dag. Om het nieuwe huis in te wijden had een vriendin van mijn moeder lekker Indisch gekookt, dus ’s avonds konden we lekker aanschuiven.

Donderdag Erwtensoep met tosti
Ik wilde vandaag beginnen met koken, maar stuitte op de grote pan erwtensoep die ik had gemaakt voor tijdens het verhuizen, maar wat er niet meer van gekomen was om te eten. Ik besloot spontaan om die deze avond te eten met tosti’s en Phaedra die net klaar stond om me te helpen met koken vond het een ‘briljant idee’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Vrijdag Ovenschotel met kip en broccoli en gebakken krieltjes
Vandaag een recept geïnspireerd op een recept van Ainsley Harriott. De kip moest eigenlijk de oven in met een bechamelsausje, maar daar maakte ik een lichter crème fraîche sausje van met witte wijn en knoflook, erg lekker. Erop zat een krokant laagje broodkruim met kruiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Chili con carne met rijst, tortillachips en guacamole
Vandaag is Danjo met onze vriend Lex het oude huis van mijn ouders gaan strippen en heb ik met Cindy en de kids wat leuks gedaan. ’s Avonds aten we chili con carne, makkelijk voor een groot gezelschap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Zondag Odysseus Palace de Griek

Vandaag was het eerste paasdag, maar door de verhuizing van mijn ouders had ik de  paasbrunch last minute bedacht. Ik had matzes met tuinkers, pancakes met bessen, frambozen en stukjes pure chocola, met de kids maakten we zelf paasbroodjes en Danjo en ik hadden als eiergerecht, een zachtgekookt eitje met groene geblancheerde aspergetips met warmgerookte zalm en avocado, heerlijk!

’s Avonds aten we bij mijn ouders, omdat mijn vader jarig was. We bestelden bij onze favoriete Griek die altijd heerlijke ossenhaas heeft en hij heeft de bezorgtest doorstaan, het vlees was alsnog heerlijk mals en met een lekker grillsmaakje.