Weekmenu week 12

Maandag Chinese burgers met sojaboontjes
Vandaag aten we Chinese burgers een receptje van een Lidl receptenkaartje. De kip heb ik een dag eerder gemarineerd in een Oosterse marinade en hoeft de volgende dag alleen aangebakken en gestoofd te worden. In plaats van een gewoon broodje heb ik speciale Chinese stoombroodjes gehaald bij de Oriental. Dat vond ik net beter passen. Ik heb daar direct ook sojaboontjes gekocht en die aten we erbij. Ik ben helaas vergeten om een fotootje te maken.

Dinsdag Spaghetti
Nu weet ik weer dat we de spaghetti die ik in week 11 heb gezet vanavond hebben gegeten. Door deze gekke tijden ben ik soms kwijt wat en wanneer we iets gegeten hebben.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag McDonalds
Vandaag waren de meiden jarig en hebben we tegenwoordig twee tieners in huis, dat is soms al aardig te merken. Het was zo door corona een rare verjaardag, geen school en geen feestjes. We hebben het gezellig gemaakt met cadeautjes, een lekker ontbijtje, een frisse picknick en taart met kaarsjes. Normaal gaan we uit eten, maar omdat dat nu niet kon hebben we eten gehaald en de keuze van de meiden viel op de Mac. Danjo en ik hadden kapsalon, maar dat viel tegen.

Donderdag Bloemkool met kaassaus, stukje vlees en aardappelen
Vandaag een makkelijke maaltijd, aardappelen, vlees en groenten.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Tomatensoep met rijst
Vandaag aten we een makkelijke tomatensoep met rijst, een recept van Tessa Kiros. De soep wordt gemaakt met verse tomaten, dus hoe rijper hoe beer. Erbij aten we crostini’s met mozzarella, Italiaanse vleeswaren en lekkere extra vergine olijfolie.

Zaterdag Bami
Zaterdag aten we bami, het recept van mijn moeder. Lekker met rijst (vind ik van kleins af aan) augurken en sambal.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Bloemkoolcurry met rijst en raita
Vandaag een vegetarische curry van Andy McDonald. Aangezien we donderdag al bloemkool hadden gegeten verving ik die door snijboontjes. Je hebt voor het recept wel wat specerijen nodig, die ik op zich wel heb liggen, maar het was nog even een speurtocht door alle dozen, zo tijdens de verbouwing van onze keuken. Uiteindelijk was dit een onverwachte hit bij de kids, je weet maar nooit, wat de ene keer in de smaak valt, de andere keer weer niet, maar hier waren ze laaiend enthousiast over. Eigenlijk moest de curry geserveerd worden in een papadumbakje, maar die waren uitverkocht bij de Albert Heijn, dus dan maar gewoon.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA