Weekmenu week 45

Maandag Stoofvlees met aardappelen en snijboontjes
Ik had zondag al stoofvlees bereid en dat was wel zo makkelijk voor de maandag. Het was alleen nog een kwestie van opwarmen, aardappelen schillen en snijboontjes schoonmaken. Het stoofvlees was van rundvlees met witte wijn, veel ui en champignons.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Tagliatelle met tartaar en gebakken groenten
Vandaag een makkelijke maaltijd, met gebakken courgette, aubergine en tomaatjes uit de oven.

Woensdag Soto Ayam
Vandaag weer eens een familieklassieker, Indische kippensoep. Hierbij maak je een basiskippensoep met kip en sereh (citroengras) en daar voeg je gebakken uien met kurkuma aan toe. Om de soep af te maken voeg je rijst, aardappel, rijstvermicelli, taugé, ei, selderij, lente-uitjes en gebakken uien toe en dan krijg je een heerlijke maaltijdsoep.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Stamppot andijvie met speklap
Vandaag een lekker stamppotje met rauwe andijvie, altijd lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Midden-Oosters etentje
Vandaag kwamen onze vrienden Cindy en Lex eten en het thema was Midden-Oosters. Cindy en ik namen als drankje onze favo gin-tonic, deze keer met rozemarijn en grapefruit. De mannen hadden een biertje. We begonnen met een linzensoepje met limoen. Daarna had ik zelfgemaakte falafel waarbij ik zelf een bulgursalade, hummus, baba ganoush en een bietendip had gemaakt. Het meeste uit het geweldige boek van Honey & Co. We aten het met Turks brood en platbroden. Als toetje had ik een mousse van witte chocola, olijfolie en slagroom gemaakt, geserveerd met pijnboompitjes met gesuikerde citroenreepjes, olijfolie en zeezout. Al met al was het een geslaagd avondje.

 

Zaterdag Hapjes
Aangezien Danjo en ik een machtige lunch hadden gegeten, besloten we ’s avonds alleen nog borrelhapjes te eten, lekker op de bank, terwijl we aan de eerste serie van de herfst zijn begonnen.

Zondag Vistajine met couscous van Jamie
Vandaag maakte ik samen met Danjo vistajine met couscous uit 30 minuten van Jamie. Hierbij grill je zeeduivel in de oven waar ik kabeljauwhaasjes voor gebruikte en maak je een tajine met mosselen. Erbij serveerden we yoghurt met harissa en een lekkere knapperige venkelsalade. Als tip voor erna staat in het boek een muntsinaasappelthee die we later op de avond hebben gedronken met mandarijn in plaats van sinaasappel, om in de stemming te komen voor Sinterklaas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA