Geroosterd seizoensfruit, amandelen en mascarponeroom

Dit recept is uit ‘Bill’s Italian Basics’ en is heerlijk. De vin santo geeft het een rijke smaak en de mascarponeroom maakt het af.

Ingrediënten:
4 personen
1 kg fruit van het seizoen (ik gebruikte peren, appels, pruimen en perziken)
50 g zachte boter
3 eetl. lichtbruine basterdsuiker
zaadjes uit 1 vanillestokje
1 theel. kaneel
1 1/4 dl vin santo
60 g blanke amandelen
Mascarponeroom:
200 g mascarpone
1 1/4 dl slagroom
1 eetl. vin santo

Bereiding:
Klop voor de mascarponeroom de mascarpone met een handmixer in enkele minuten luchtig. Voeg de slagroom en vin santo toe en klop tot de room in zachte pieken blijft staan.
Verhit de oven tot 200 graden. Snijd de vruchten in partjes, verwijder pitten en klokhuizen en verdeel alles in een ovenschaal. Roer boter, suiker, vanillezaad en kaneel door elkaar en zet dotjes op het fruit. Giet de wijn erover en zet de schaal 30 minuten in de oven tot het fruit zacht is. Strooi de amandelen erover en zet de schaal nog 10 minuten in de oven tot de amandelen goudbruin zijn. Serveer het gerecht met de mascarponeroom en lepel de saus uit de schaal eroverheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA