Weekmenu week 44

Maandag Kipschnitzels met krieltjes en omisalade
Vandaag een makkelijk doordeweekse maaltijd. Een biologische kipschnitzel van de Albert Heijn die in de smaak viel, met daarbij krieltjes en omisalade, vernoemd naar mijn oma die deze retrosalade met kropsla, tomaatjes, komkommer, ei en slasaus maakte, nog steeds een hit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Kippensoep en macaroni met ham en kaas
Vandaag moest Danjo na het eten weg, dus hij bereidde het eten van te voren zodat we snel aan tafel konden. Lekkere kippensoep, een recept van mijn moeder en macaroni met ham en kaas uit de oven, eveneens een recept van mijn moeder/oma.

Woensdag Aardappeltjes met kruiden, gebakken scholfilets en krieltjes
Vandaag maakte ik de aardappeltjes eens even anders, namelijk uit het kookboek Nopi waarbij krieltjes in de schil worden gebakken met geroosterde knoflook en kruiden, superlekker. Erbij hadden we broccoli en een gebakken scholfiletje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Indisch van de toko
Vandaag had Danjo een feestje van zijn werk en at ik nadat de kids op bed lagen van de toko. Ik had nog rendang uit de vriezer en daar had ik een auberginegerecht, garnalen met petehbonen en gebakken tempé bij gekocht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Kip in witte wijnsaus, gebakken krieltjes en witlofsalade met appel
Vandaag had ik kip in witte wijnsaus gemaakt en zouden we die gaan eten bij mijn ouders, maar omdat ik niet zo lekker was, hebben we uiteindelijk thuis gegeten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Krokant gebakken kippendijen, zoete aardappelpuree met feta en mais avocadosalade
Vandaag zouden we eigenlijk de culiclub hebben, maar omdat ik ziek was, moesten we die helaas cancelen en bedenken wat we zouden eten. Danjo heeft gekookt en maakte krokant gebakken kippendijen, zoete aardappelpuree met daaroverheen verkruimelde feta en een maisavocadosalade met tomaatjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Witlofsalade met appel, geitenkaas, coppa di parma en amandelen
Vandaag improviseerden we een salade met witlof omdat we die hadden liggen voor de culiclub. Het was een erg lekkere salade, en de coppa di parma was ook zeer smaakvol.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA