Weekmenu week 11

Maandag Viscurry met bloemkool en snijboontjes
Vandaag aten we viscurry. We hadden van eerder gebakken vis over die ik verwerkte in de curry. We gebruikten een zakje van Blue Elephant voor gele curry, maar het smaakte voor ons helemaal niet. Het was bitter en erg pittig. Ik probeerde het nog te fiksen met het toevoegen van suiker tegen de bitterheid, maar dat mocht niet baten. Geen succes dus deze kant en klare saus.

Dinsdag Stamppot andijvie
Even lekker makkelijk voor de dinsdag, Hollandse pot en bij iedereen altijd favoriet, stamppot andijvie met speklapjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Bulgursalade met geroosterde groenten met gebakken skrei
Vandaag een recept van Jamie. Het oorspronkelijke recept is met farro, maar dat konden we niet vinden. We gebruikten bulgur en dat was ook lekker. Er zitten heel veel geroosterde groenten doorheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Scottish eggs met spinazie à la crème en gekookte aardappelen
Vandaag maakte ik scottish eggs, een recept van Jamie Oliver, wat ik al een tijdje wilde maken. Het zijn gekookte eieren met een korstje van worstvlees. Erbij aten we gekookte aardappeltjes met spinazie à la crème.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Penne met avocadoroomsaus met tomaat en mozzarella
Vandaag waren we laat thuis en had ik niet zo’n zin meer om te koken. Ik was ook al zo vaak de reclame van Domino’s tegengekomen dat we besloten om pizza’s te halen en voor de kids maakte ik penne met een avocadoroomsausje met tomaat en mozzarella die erg in de smaak viel.

Zaterdag American buffet met de verjaardag van de meiden
Vandaag vierden we de 7e verjaardag van Phaedra en Emilia en maakte ik een American buffet. Een blog hierover volgt binnenkort.

Zondag McDonald’s
Vandaag hadden Phaedra en Emilia hun B-diploma gehaald en aten we als afsluiter bij de Mac, waar tot mijn grote vreugde het appelgebak terug is, in een mini variant waarbij 3 appelgebakjes in een doosje zitten. Ik weet niet of ze tijdelijk in het assortiment zitten, maar ik zat in ieder geval weer even te genieten.