Weekmenu week 45

Maandag Bami
Vandaag weer eens een familieklassieker van ons, bami, naar het recept van mijn moeder, met schouderkarbonades, spitskool, prei en ketjap, een favoriet bij ons allemaal. Lekker met wat sambal en tafelzuur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dinsdag Verse tagliatelle met mascarponetomatensaus, rucola en geitenkaas
Vandaag een makkelijke pasta door Danjo klaar gemaakt. Bij de Albert Heijn waren de verse pasta’s en pastasauzen in de aanbieding, dus Danjo maakte met verse tagliatelle en mascarponetomatensaus een simpel pastaatje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Rijst met kipshoarma en snijboontjes
Vandaag was ik alleen met de kids omdat Danjo tot laat werkte, dus perfect om een makkelijk maaltijdje in elkaar te flansen. Shoarma met snijboontjes is zo gemaakt, je bakt de shoarma en roert er beetgaar gekookte snijboontjes doorheen. Met wat rijst erbij heerlijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Donderdag Stamppot andijvie met speklapjes

Ik zou vanavond uit eten gaan met vriendinnen, maar dat ging niet door. Ik at dus toch gezellig mee met een lekker stamppotje andijvie met speklapjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Vrijdag Risotto met worstvlees en geroosterde zoete uien en een groene salade

Vanavond een risotto uit het boek ‘Jamie’s Italie’. Het is een risotto met worstjes die in de oven worden gegaard met uien in de schil. Zowel de worstjes en uien haal je uit hun velletje/schilletje en roer je door de risotto heen. Ik bleek op het laatste moment niet genoeg risottorijst te hebben en toen heb ik paella rijst gebruikt. Dat ging prima. Het was een lekker gerechtje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Zaterdag Zeebaars in zoutkorst met saffraanaioli en komkommersalade met gepofte aardappelen en broccoli

Ik heb al zo vaak een recept gelezen om vis klaar te maken in een zoutkorst, maar tot nu toe kwam het er niet van. Nu was het eindelijk zover. Ik heb een recept van Jamie uit het boek ‘Jamie doet’ gebruikt en Danjo had twee mooie zeebaarzen gescoord bij de Sligro die ik in een zoutkorst in de oven heb gegaard. De sappen blijven dan in de vis en het was inderdaad heerlijk. Heel puur en mals. Samen met de aioli was het erg lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Kalkoenstoof met sliertdumplings, rucolasalade en brood en als toetje geflambeerde bananen
Vandaag weer een recept van Jamie Oliver uit het boek ‘Jamie’s Amerika. Het is een makkelijk recept en ook wel lekker voor in de herfst met gestoofd kalkoenvlees en champignons in een roomsausje, wat lekker is om vers knapperig brood in te dopen. Er zitten ook dumplingslierten in die het wat meer body geven. Als toetje een familierecept van mijn moeder en familiefavoriet van ons, geflambeerde bananen.