Bulgursalade met paprika, aubergine, munt, feta en granaatappel

Danjo en ik vinden dit altijd zo lekker, maar helaas zijn de meiden er niet helemaal weg van, dus eten we het minder dan ik zou willen. Wij zijn dol op granaatappelpitjes, je hebt een crunchy beet met meteen een shotje friszure zoetigheid.

Ingrediënten:
4 personen
300-400 g grove bulgur
1 rode/gele paprika in stukjes
1 aubergine in stukjes
klein bosje munt, in kleine stukjes gesneden
3 bosuitjes, ringetjes
stuk feta
2 eetl. olijfolie
2 eetl. extra vergine olijfolie
1 eetl. witte wijnazijn/ciderazijn
granaatappelpitjes
zout en peper

Bereiding:
Zet een pan gezouten water op en doe er de bulgur in, zodra het water kookt. Laat ongeveer 8 minuten zacht koken en proef tussendoor of de bulgur al gaar is en roer zo nu en dan door om te voorkomen dat de bulgur niet aankoekt op de bodem.
Zet het vuur uit en als al het water is opgenomen laat je de bulgur uitdampen. Zo niet dan giet je het overgebleven water af en laat dan uitdampen. Bak ondertussen de paprika en aubergine gaar in wat olijfolie. Roer de bulgur los en doe in een kom of op schaal. Schep er de aubergine en paprika doorheen. Doe er de munt en bosuitjes bij. Verkruimel het stuk feta eroverheen en besprenkel met de olijf oliën en azijn. Roer door en bestrooi met de granaatappelpitjes. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Ook lekker met krokant gebakken kipshoarma, courgette en olijven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA