Tomatensoep met cashewnotenkokoscrumble van Bill Granger

Dit recept is uit het kookboek ‘Bill’s basics’ van Bill Granger.

Ingrediënten:
4-6 personen
2 kg pomodoro tomaten, gehalveerd
1 rode paprika, gehalveerd
6 tenen knoflook, gepeld
1 kleine wortel, in blokjes
4 eetl. olijfolie
2 tl gemalen korianderzaad
2 tl gemalen komijnzaad
een snuf gedroogde chilivlokken
2,5 dl groente-of kippenbouillon
1,25 dl kokosmelk
zeezout en zwarte peper
cashewnotenkokoscrumble:
50 g cashewnoten
20 g geraspte kokos
een flinke handvol koriander

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schik de tomaten, paprika, knoflook en wortel in een braadslee. Verdeel er de olie, specerijen en wat versgemalen zeezout en zwarte peper over. Dek het af met aluminiumfolie en zet 1,5 uur in de oven. Verwijder de folie en rooster de groenten nog 30 minuten tot alle groenten gaar zijn. Schep alles in een blender of pureer met de staafmixer glad. Schep de puree in een pan, voeg de bouillon en kokosmelk toe. Roer en verwarm op matig vuur.
Doe de ingredienten voor de cashewkokosnotencrumble met een flinke snuf zout en 4 eetl. water in een blender of keukenmachine en hak tot een grof mengsel. Schep de soep in kommen met een schepje cashewnotenkokoscrumble.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA