Weekmenu week 34

Maandag Watermeloengazpacho en shaslicks met rijst
Vandaag maakte ik een lekker fris voorgerechtje, watermeloengazpacho en dat was een big hit. Heerlijk met feta en een drupje basilicumolie. Op de bbq maakte ik shaslicks met rijst, ook altijd lekker.

Dinsdag Pasta pesto met gebakken zalm en bloemkool en broccoli uit de oven
Dinsdag maakte Danjo een lekkere tagliatelle met zelfgemaakte pesto, met daarbij bloemkool en broccoli gegrild in de oven, waarvan de bloemkool erg lekker was. Erbij hadden we een lekker stukje gebakken zalm.

Woensdag Rode salade, eend met gegrilde nectarine en aardappeltjes uit de oven en panna cotta
Vandaag hebben we heerlijk gegeten. We hadden nog drie eendenborsten in de vriezer liggen dus die bakte ik met een lekker krokant korstje. Erbij grilde ik voor het zoete accent nectarines. Als bijgerecht maakte ik aardappeltjes uit de oven, kant en klaar van de Lidl, die zijn erg lekker en een rode salade met biet, granaatappelpitjes, gegrilde paprika, witlof, sesamzaadjes en avocado, erg lekker. Als toetje hadden we panna cotta met door de meiden gemaakte rode bosvruchtensaus.

Donderdag Uit eten Bij Tholen in Haarlem
Vandaag at ik met mijn vriendin Annemiek bij Tholen in Haarlem, een heerlijk restaurantje en dichtbij het station. Deze keer had ik als voorgerecht licht gebraden Albacore-tonijn met piri piri kruiden
 en aubergine in tomatensaus, echt heel erg lekker, de aubergine was perfect op smaak en de tonijn was ook erg lekker. Als hoofdgerecht de vis van de dag en dat was gebakken zeebaarsfilet met raviolo gevuld met aubergine, een groen sausje en geroosterde paprika. De zeebaars was echt heel krokant en perfect gaar. Als dessert hadden we allebei het taartje van bladerdeeg met ananas, hangop, mascarpone-ijs en karamelsaus van kokos. Die vonden we allebei minder lekker dan verwacht. Al met al hebben we weer heerlijk gegeten.

Vrijdag Fullmoon
Vandaag waren mijn ouders 45 jaar getrouwd en dat vierden we met de getuige van mijn moeder, tante Nora en haar man. We haalden lekker eten bij Fullmoon, een lekkere Chinees in China Town in Den Haag.

Zaterdag Ikea
Vandaag gingen we shoppen bij Ikea en aten we daar een hapje, maar dat viel ons toch wat tegen. Er is niet zo veel keuze en ondanks alle plaatjes met groenten, hebben wij die niet gekregen.

Zondag Mosselen met friet
Vandaag was het weer eens tijd voor mosselen. Gelukkig lusten de meiden het ook, dus dan kunnen we er samen van genieten. We aten ze weer lekker met crème-fraîche en voor mijn ouders maakte ik met de resterende mosselen, mosselen a l’escargot met kruidenboter, uit de oven waar ze ook van hebben gesmuld.