Ananas tarte tatin met peper van Ainsley

Dit recept is uit het boek ‘Ainsley Harriott’s snelle keuken’. Ik heb dit recept gevonden toen ik een ananas over had en daar een lekkere taart mee wilde maken. Het is een makkelijk recept, dus perfect. Ik heb voor het Bailey’s ijs wat vanille-ijs zacht laten worden en er 1-2 eetlepels Bailey’s doorheen geroerd en toen weer in de vriezer gezet.

Ingrediënten:
6 personen
50 g boter
75 g tafelsuiker
2 theel. zwarte peperkorrels, gekneusd
454 g ananasringen, blik, gehalveerd (ik heb stukjes verse ananas gebruikt)
375 g diepvriesbladerdeeg, ontdooid
vanille-ijs of Bailey’s ijs, om te serveren

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de boter op een niet te hoog vuur in een gietijzeren pan (met ovenvaste steel) met een doorsnee van 24 cm. (Ik bereid de karamel eerst in de pan en doe hem dan over in een vorm) Doe de suiker bij de boter en roer nog 3-4 minuten tot de karamel goudbruin is.
Strooi de peperkorrels in de karamel en leg met een tang de ananasringen voorzichtig in de karamel. Rol het deeg uit tot een cirkel met een doorsnee van 28 cm. Leg het deeg over de pan of vorm en stop alles wat oversteekt in met een vork. De punten van het deeg hangen dan in de karamel. Zet de taart 25 minuten in de oven tot het deeg gerezen en mooi bruin is.
Haal de taart uit de oven, laat hem 5 minuten staan, leg een groot bord over de pan of vorm en keer de taart op een bord. Snijd er punten van en serveer met ijs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA