Supergroene spaghetti van Jamie

Dit recept komt uit het boek ‘5 ingredienten’ van Jamie Oliver. Het oorspronkelijke recept is met cavalo nero, maar die kon ik niet vinden, dus ik heb boerenkool gebruikt en dat werkte ook heel goed. Ik serveerde er een tartaartje en salade caprese bij.

Ingrediënten:
2 personen
150 g spaghetti
4 tenen knoflook
200 g cavalo nero (ik gebruikte boerenkool)
30 g Parmezaanse kaas
20 g ricotta

Bereiding:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in gezouten kokend water. Pel intussen de tenen knoflook, verwijder de steeltjes van de cavalo nero en kook de cavalo nero en knoflook 5 minuten met de pasta mee. Doe 1,5 eetlepel extra vergine olie in een blender en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Schep de hete cavalo nero en knoflook met een keukentang in de blender en laat de machine een paar minuten draaien tot je een superfijn mengsel hebt. Proef en breng de saus op smaak met zeezout en zwarte peper.
Giet de pasta af en vang daarbij een kopje van het kookwater op. Kieper de sapgehtti terug in de pan, hussel de felgroene saus erdoor, giet er zo nodig een scheutje van het kookwater bij en evrdeel de pasta over de borden. Schep er kloddertjes ricotta op, sprenkel er een klein beetje extra vergine olie over en ga meteen aan tafel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA