Frambozensouffleetjes van Bill Granger

Ik maakte dit recept voor Valentijnsdag, een perfect mooi roze afsluiter van een romantisch etentje.
Het recept komt uit het boek ‘Relax’ van Bill Granger en het was ook een erg relaxed recept.

Ingredienten:
4 stuks
gesmolten boter en fijne kristalsuiker voor de vormpjes
200 g frambozen
115 g fijne kristalsuiker
2 theel. maizena
4 eiwitten
beetje poedersuiker

Bereiding:
Vet vier soufflévormpjes of koffiekopjes in met gesmolten boter en bestuif ze met suiker. Schud het teveel eruit. Zet ze 20 minuten in de koelkast en herhaal dan de behandeling. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
Pureer de frambozen in een keukenmachine. Doe de frambozenpuree met de helft van de suiker in een pannetje. Verwarm dit mengsel al roerend tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en roer de maizena erdoor. Neem het pannetje van het vuur maar blijf roeren tot alles goed is vermengd. Laat de frambozenpuree volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout tot zachte pieken. Klop er geleidelijk de resterende suiker door, zodat je een dik glanzend mengsel krijgt. Voeg een derde van het eiwit toe aan de frambozenpuree en spatel het er zorgvuldig door met ene metalen lepel. Voeg de rest van het eiwit toe en vouw dit er voorzichtig door. Schep het mengsel in vormpjes en strijk de bovenkanten glad. Bak de souffleetjes 12-14 minuten tot ze mooi uitgerezen zijn en licht kleuren. Bestuif ze met een beetje poedersuiker en serveer ze direct.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA