Pakketjes met garnalen, varkensgehakt en bieslook

Dit recept is uit het boek ‘Modern Australian Food’ dat ik tijdens onze reis door Australië heb gekocht en waar ik heel blij mee ben. Ik maakte dit hapje als onderdeel van een avondje met Aziatische hapjes. Het is ook lekker als hapje bij de borrel en makkelijk te maken.

Ingrediënten:
250 g varkensgehakt
2 eetl. fijngehakte bieslook
1 kleine rode peper, fijngehakt
2 cm gember, geraspt
12 rauwe garnalen, van darmen ontdaan, gepeld en staartjes eraan gelaten
12 x 12 cm loempiavellen
2 eetl. maizena
60 ml water
plantaardige olie om te frituren

Bereiding:
Meng gehakt, bieslook, rode peper en gember in een kom en breng op smaak.
Snijd langs de rug van elke garnaal maar niet helemaal door, waardoor ze gevlinderd kunnen worden.
Plaats een loempiavel op je werkvlak en vouw één punt naar het midden. Leg er een garnaal op met een eetlepel gehakt. Borstel de randen in met het maizenawatermengsel en vouw het vel eromheen. Maak alle pakketjes en frituur in de hete olie tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken en serveer met een sausje naar smaak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA