Weekmenu week 35

Maandag Maaltijdsoep met geroosterde puntpaprika’s
Vandaag een makkelijke maaltijd uit de Allerhande. Ik zag op het laatste moment dat ik de paprika’s in de oven moest roosteren, maar omdat ik al laat was heb ik ze op het fornuis geroosterd en dat was sneller en werkte ook goed. Het was een heerlijke zachte soep en het dotje crème-fraîche maakte het af. En er zaten ook nog kleine verrassinkjes in verstopt voor de kids, want er zaten cocktailworstjes in, die wij ook lekker verrassend vonden. We aten er een lekker stokbrood met roomboter bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Paksoi met gehakt en rijst
Vandaag een lekker makkelijk gerechtje, fijn voor Danjo want die kookt vandaag altijd. Dit was een hele makkelijke maar lekkere maaltijd en ook de kids vonden het erg lekker.
Danjo zat al eerder met de kids aan tafel en heeft er geen foto van gemaakt.

Woensdag Lasagne met ham en artisjokken
Vandaag kwam een collega van Danjo eten en maakte ik een makkelijke lasagne die ik al eerder heb gemaakt met ham en artisjokken, erg lekker! Erbij maakte ik samen met de meiden een simpele salade met tomaat, komkommer en olijven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Uit eten bij Instock in Den Haag
Vanavong ging ik met mijn vriendinnen Martine en Cindy uit eten bij Instock in Den Haag, waar ik eerder een blog over heb geschreven. Hoe positief ik er toen over was, hoe zeer het deze keer tegenviel. De gerechten waren vrij vlak en flauw van smaak. We begonnen met een amuse, een viskoekje, lekker van textuur, maar verder niet heel veel smaak. Daarna hadden we alledrie de Arrepito salade kool met balletjes maïsbrood, gedroogde banaan, avocadocrème, vegan crème fraîche en knapperige faconbits. De maisballetjes waren heel flauw. Door de faconbits was ik positief verrast, erg baconachtig. Daarna had ik een Batata tortilla; een huisgemaakte tortilla van aardappel en maïs met een vulling van frisse sla, crispy bloemkool, tropische fruit salsa en een paprikasaus. De vulling was lekker, maar de tortilla was heel stevig en smaakloos. Daarna had ik de Keshi Yena; Licht zoete Caribische stoof van haan met cashewnoten, rozijnen en olijven bedolven onder een deken van gesmolten kaas die wel erg lekker was en de polentafrietjes erbij ook. Als dessert nam ik de huisgemaakte donuts bedekt met een laagje glanzende suiker en Instock granola, gevuld met een spicy appelcompote en een sorbet van appel en biet. Op zich wel lekker, maar de donut was erg taai en wederom aan de flauwe kant. Zo zie je maar dat het echt kan verschillen hoe goed een restaurant kan bevallen.

Vrijdag Chorizo carbonara met Catalaanse marktsalade
Vandaag een makkelijke maaltijd van Jamie uit het boek ‘Jamie in 15 minuten’. De pasta viel erg in de smaak. Ik maakte het met kookroom in plaats van de traditionele manier met ei. Maar dan was het alsnog erg lekker en makkelijk. De salade was erg verfrissend en lekker erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Spare-ribs en de toko
Vandaag was ik alleen met de kids en ze hadden als verzoek spare-ribs ingediend, een nieuwe favo. Ik marineerde ze in de sate marinade van onze familie en maakte er rijst bij en, ook op verzoek, mais. Ik at een nasi rames van de toko, maar die viel wat tegen.

Zondag Geblancheerde groenten, geroosterde aardappeltjes en gebakken vis
Vandaag een makkelijk groentegerecht van Jamie waarbij je groenten bakt in olijfolie met knoflook en tot slot besprenkeld met extra vergine olijfolie. Ik gebruikte andijvie en paksoi. Erbij lekkere aardappeltjes uit de oven en gefrituurde vis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA