Kippensoep van mam

Dit recept voor een simpele kippensoep is van mijn moeder. Altijd lekker een kippensoepje, bij de lunch of vooraf bij het avondeten.

Ingrediënten:
voor een grote pan
4 kippenbouten
zak soepgroenten
vermicelli
zout, peper en eventueel bouillonblokjes

Bereiding:
Zet een grote pan koud water op met de kippenbouten en laat aan de kook komen. Schuim de soep af als er schuim boven komt drijven. Dat zorgt ervoor dat je een mooie heldere bouillon krijgt. Zodra de soep aan de kook komt zet je het vuur laag en laat je de soep een 1/2 uur zachtjes koken. Haal de kippenbouten eruit met de schuimspaan en laat ze een beetje afkoelen. Breng ondertussen de bouillon op smaak met zout, peper en eventueel een bouillonblokje. Pluk het vlees van de kippenbouten en doe terug in de bouillon. Doe er het zakje soepgroenten en een handje vermicelli bij en laat op middelhoog vuur 10 minuutjes koken. Proef nog een keer en breng zo nodig op smaak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA