Weekmenu week 49

Maandag Grillen met ons heerlijk avondje
Vanavond hadden we zin in iets feestelijks, omdat het 5 december was. In het weekend hadden we Sinterklaas al uitvoerig gevierd, maar de dag zelf wilden we niet zomaar voorbij laten gaan. De meiden vinden het altijd leuk om hun eten zelf klaar te maken op de grillplaat, dus dat deden we. Om iets meer rust aan tafel te hebben at Ferran eerst en kon hij lekker spelen terwijl wij aten. Ik had een gourmetschotel bij de Lidl gekocht en daarbij hadden we nog een entrecote in de vriezer van de keurslager. Verder hadden we champignons, courgette, paprika, rode ui, zelfgemaakte kruidenboter, stokbrood, gorgonzola en cremeux de Normandie, een lekker zacht kaasje.

Dinsdag Wraps met gehakt
Vandaag kon ik dan eindelijk mijn zelfgemaakte crème-fraîche gebruiken. We aten wraps, waar we altijd gehakt op doen met geraspte kaas, ijsbergsla, tomaatjes, crème-fraîche, salsa en guacamole. De crème-fraîche was erg lekker en deed het goed op de wrap. Omdat onze magnetron kapot is, warmden we de wraps op in de pan, en eigenlijk is dat veel lekkerder. Ze worden een beetje krokant en krijgen een lekker gebakken smaakje.

Woensdag Ribkarbonade met appeljus, gebakken krieltjes en rode kool
Vandaag aten we aardappelen, vlees en groenten en voor bij de karbonade maakte ik een receptje van Yvette van Boven voor appeljus; gebakken blokjes appel met tijm, afgeblust met balsamico-azijn en stroop. Erg lekker en mooi herfstig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Spaghetti met spekjes, geroosterde paprika en mozzarellatomaatsalade
Vandaag een receptje van Nigella. Soms zijn de receptjes van haar zo simpel dat ik betwijfel of je het echt een recept kan noemen. Zo ook voor deze pasta. Ik gebruikte een stuk ontbijtspek dat ik in blokjes sneed en uitbakte en eigenlijk is dat veel lekkerder dan kant en klare spekblokjes of reepjes. Verder grilde ik twee rode paprika’s, die ik ontvelde en in stukjes sneed en dat ging door gare spaghetti heen met een kneepje citroensap. Als extraatje deden wij er nog Parmezaanse kaas overheen en aten we er een salade caprese bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag uit eten
Vandaag ben ik uit eten geweest met mijn moeder bij een All-you-can-eat sushi restaurant. We hebben heerlijk gegeten. We namen niet zoveel vlees. We bestelden wat sushi’s, maar o.a. ook lekker veel soorten groenten, gyoza’s (kleine pasteitjes), intkvisspiezen (voor mijn moeder), garnalenspiezen en gebakken banaantjes.

Zaterdag Wijktuin
Vanavond zijn we met vrienden naar de lichtjesavond geweest in onze wijktuin, waar ik al eerder een blog over heb geschreven. Je kon er broodjes aan een stok boven een houtvuurtje bakken en poffertjes, soep, stamppot en oliebollen eten. Er waren stalletjes, een kerstkoor en je kon er boven een vuur gestookte glühwein drinken. De kids konden kerstknutselwerkjes maken, dus het was allemaal erg gezellig. En we hoefden niet te koken. We aten voor 2 euro een grote portie andijviestamppot met paprika, pijnboompitjes en zilveruitjes. Toe hadden we een vers oliebolletje. Omdat de kids zich toch wel vermaakten konden wij op ons gemakje bijkletsen.

Zondag Kloe yoek (kipballetjes in zoetzure saus) van mam met Chinese groenten
Dit is een klassieker bij de Chinees en ook van mijn moeder. Iedereen die de kloe yoek van mijn moeder proeft is er er weg van. Na deze kloe yoek valt de kloe yoek van de buurtchinees voortaan erg tegen. Mijn moeder snijdt de kip heel fijn en mengt het met specerijen, bloem en ei en bakt dan kleine balletjes krokant. Hierbij maakt ze een heerlijke zoetzure saus. Voor erbij roerbakte ik wortel, peultjes en broccoli met sojasaus, makkelijk en lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA