Gestoofde rode kool van Ainsley Harriott

Dit recept is uit het kookboek ‘Ainsley Harriott’s feel good cookbook’ en is erg geslaagd. De combinatie van de appel, kaneel, ui en azijn is heerlijk. Zelfgemaakte rode kool vind ik lekkerder dan die uit een pot, omdat de kool wat meer bite houdt. Ik heb de rode kool in de pan gestoofd voor 1,5 uur, omdat ik niet zoveel tijd had.

Ingrediënten:
1 middelgrote rode kool
1 grote appel
1 rode ui, in plakken
1 grote teen knoflook, geplet
1 kaneelstokje
versgeraspte nootmuskaat
3 eetl. lichtbruine basterdsuiker
2 eetl. rode wijn of cider azijn
25 g boter
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Verwarm de oven op 150 graden. Haal de buitenste bladeren van de kool, snijd in kwarten, haal de binnenkant eruit en snijd in dunne reepjes. Plaats in een grote ovenschaal. Snijd de appel in blokjes. Doe samen met de ui en knoflook bij de kool. Doe de resterende ingredienten erbij en breng op smaak. Roer door elkaar met een houten lepel, dek af en kook langzaam gaar op de midelste richel van de oven gedurende twee uur, of tot de rode kool gaar is, terwijl je een paar keer roert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA