Schouderkarbonades met yoghurt en komijn

Dit recept is uit het boek ‘Voor altijd zomer’ van Nigella Lawson. Het oorspronkelijke recept is met 20 lamskoteletjes, maar ik ben niet zo dol op lamsvlees, dus het recept heb ik qua vlees en hoeveelheid aangepast. Met schouderkarbonades was het ook erg lekker. Erbij serveerde ik moutabal (auberginepuree), Griekse salade en rijst.

Ingrediënten:
5 volle eetl. Griekse yoghurt
een snufje gemalen komijn
1 kleine ui
3 tenen knoflook
zeezout
4 schouderkarbonades
olie (desgewenst)

Bereiding:
Meng de yoghurt met het komijnpoeder. Schil en hak de ui in grove stukken en doe bij de yoghurt. Plet de geschilde tenen knoflook en doe er ook bij. Voeg een flinke snuf zeezout toe en meng goed. Leg de schouderkarbonades in de yoghurt en wrijf ze goed in. Dek de schaal af en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Haal de schouderkarbonades uit de marinade, dep ze een beetje droog met wat keukenpapier en bak ze een paar minuten aan iedere kant in een hete grillpan, totdat ze gaar zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA