Kipcurry van Gizzi Erskine

Dit recept is uit het boek ‘Gizzi’s keukenmagie’. Het is een Indiase curry en zit goed in de specerijen. Wij vonden het superlekker. Ik heb het gegeten met een klodder Griekse yoghurt en dat was een mooie aanvulling.

Ingrediënten:
4 personen
2 eetl. ghee of gewone boter
2-3 grote uien, gesnipperd
1 theel. zeezout
1 eetl. komijnzaadjes
4-6 knoflookteentjes, uit de pers
stuk verse gemberwortel van 3 cm, geschild en geraspt
1-2 lange groene chilipepers
1 eetl. kurkuma
1 eetl. garam masala
1 eetl. korianderpoeder
1 theel. chilipoeder
1 theel. Madras kerriepoeder
200 g tomaten uit blik
8 kippendijen met bot, zonder vel
500 ml kippenbouillon of water
flinke handvol verse koriander, gehakt (gebruik ook de wortels want daar zit veel smaak in)
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Breng een flinke pan met water aan de kook. Verhit de ghee in een grote, diepe pan. Voeg de uien toe en bak ze in ongeveer 5 minuten goudgeel. Voeg zout en komijnzaadjes toe en bak dit nog 2 minuten mee. Voeg de knoflook, gember en groene chilipepers toe en laat nog eens 3 minuten op het vuur staan tot alles mooi en goudgeel is.
Zet het vuur hoger en voeg zo veel kokend water toe dat de uien net onderstaan. Laat de uien zachtjes sudderen en roer af en toe tot het water bijna helemaal ingekookt is (zorg dat de zaak niet aanbrandt). Voeg gedurende 10-15 minuten water toe totdat de uien papperig zijn. Maak de uien fijn met behulp van een aardappelstamper.
Zet het vuur op matig vuur, voeg nog wat meer kokend water toe om de pasta net mee te bedekken, voeg alle specerijen toe en roer. Leg een deksel op de pan, want alles gaat flink spetteren en laat ongeveer 5-10 minuten sudderen. Voeg de tomaten toe. Inmiddels is het mengsel behoorlijk soepachtig dus laat het sudderen tot het is ingedikt.
Voeg de kip toe en roer alles goed door elkaar. Giet de 500 ml kippenbouillon of water erover. De kip moet net onderstaan. Laat 40 minuten sudderen op een laag vuur waarbij je af en toe roert. Roer tenslotte de koriander erdoor, proef of er nog zout en peper bij moet en dien op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA