Weekmenu week 3

Maandag Groentegratin met valessburger en broccoli
Vandaag aten we een receptje van een receptenkaartje van de Lidl. Ik had het alvast op zondag gemaakt, zo hoefde het maandag alleen nog maar in de oven gezet te worden. Het was heerlijk, met de romige lichte knoflooksmaak en naast aardappel ook met knolselderij en pastinaak. Ik had een grote schaal gemaakt, dus we hebben de rest lekker ingevroren voor een andere keer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag uit eten in Haarlem bij Bij Tholen
Vandaag ging ik met mijn vriendin Annemiek uit eten in Haarlem, dat is voor ons zo’n beetje halverwege. Annemiek had dit restaurant gevonden op 4 minuutjes lopen van het station. Het was een big hit! Doordeweeks kan je er een 3-gangenmenu eten voor €26,95 en de kaart is erg uitgebreid en bijzonder. Als voorgerecht nam ik een portobello met gerookte buffelmozzarella en pistachepesto en nam Annemiek de geschroeide tonijn, allebei erg lekker, goed op smaak en net een tikkeltje specialer dan normaal. Als hoofdgerecht had ik pompoenrisotto met amandelen, fetacrumble en Spaanse chili-olie en Annemiek had de kabeljauw op Thaise wijze, waar ik ook over had getwijfeld. De risotto was lekker en machtig en de kabeljauw was heerlijk subtiel van smaak. Als dessert nam ik de cheesecake met speculaasbodem en stoofpeertjes en Annemiek de pecannotencake met koffiesaus. Allebei ook erg lekker. We waren meteen helemaal enthousiast en namen ons voor om dit restaurant erin te houden. Binnenkort heb ik een nieuwe telefoon met hopelijk mooiere foto’s.

Woensdag Gumbo met kip en zoete aardappel
Vandaag aten we gumbo van een receptje van Jamie. Ik hou van dit soort gerechten die lekker moeten sudderen met veel ingrediënten, en die vaak een dag later nog beter smaken. De gumbo is met kip, gedroogde worstjes en zoete aardappel. Erg lekker met rijst. Wederom hadden we nog veel over en hebben we een portie ingevroren.

Donderdag Zalm met salsa, tuinkerssalade met avocado en snelle aardappeltjes
Vandaag maakte ik een 30-minuten maaltijd van Jamie, maar ik maakte hem iets simpeler, omdat ik met code rood geen zin had om nog naar de visboer te fietsen. In plaats van viskoekjes werd het gebakken zalm. De aardappeltjes worden voorgegaard in de magnetron en daarna nog kort bruin gebakken in de oven, heel handig als je niet zo veel tijd hebt, maar wel trek hebt in geroosterde aardappeltjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Uit eten bij Bo & Ro
Vandaag gingen Danjo en ik uit eten en ik heb daar apart een blog over geschreven.

Zaterdag Shepherd’s pie
Het is duidelijk weer Jamie week; vandaag maakte ik een familie superfood shepherd’s pie waar heel veel groenten in zitten en in de pureelaag naast aardappel ook koolraap in wordt verwerkt, erg lekker. Het was een lekker voedzaam gerecht, omdat er naast het gehakt ook witte bonen in zitten. We aten er een frisse salade van veldsla en mandarijntjes bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Boterhammen met pindakaas
Vandaag zijn we voor de lunch all you can eat sushi gaan eten met mijn ouders en zelfs Ferran waagde zich aan een sushi en had flink lol in het eten met stokjes. Danjo en ik hadden geen zin in avondeten, dus voor de kids maakte ik kindertapas die bestonden uit komkommer, tomaatjes, paprika, mozzarella, rauwe ham, brie, gewone kaas, yoghurt en pita’s. Toen de kids in bed lagen at ik twee witte boterhammen met pindakaas en Danjo een tosti, perfect!