Gefrituurde visstukjes met persillade

Dit recept maakte mijn moeder vroeger weleens, het is makkelijk en en een lekkere manier om je vis eens anders klaar te maken. Je kan de persillade ook kort in de boter aanbakken en eroverheen gieten, maar dat is wat vetter.

Ingrediënten:
4 personen
4 scholfilets van ca. 150 g per stuk
citroensap
zout en peper
1-2 eetl. bloem
zonnebloemolie om te frituren
een klein bosje platte peterselie
1 teentje knoflook

Bereiding:
Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Besprenkel ze met citroensap en snijd ze in kleine stukjes/reepjes. Doe ze in ene kom en bestrooi met zout, peper en de bloem en meng door elkaar. Als het iets klef aan voelt doe er dan nog wat bloem bij tot de visjes mooi droog zijn. Warm de zonnebloemolie in een 2 cm dikke laag op tot een temperatuur van 180 graden. Bak de visstukjes in porties bruin en krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak ondertussen de peterselie en knoflook samen fijn en strooi over de visstukjes heen en besprenkel met nog wat citroensap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA