Stamppot met spruitjes, blokjes kaas en ham

Ingrediënten:
1-1,5 kg aardappelen, geschild en in kleine stukken
500 g spruitjes, schoongemaakt en ik kwarten
150 g hamblokjes
200 g belegen kaas in kleine blokjes
100 ml melk
een klont boter
zout en peper

Bereiding:
Zet de stukken aardappel op met gezouten water en kook ze gaar. Kook in een andere pan de spruitjes in gezouten kokend water gaar en giet af. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze met een pureestamper tot puree. Schuif de puree naar één kant en schenk de melk met de klont boter aan de andere kant in de pan. Zet de pan schuin op het vuur zodat alleen de melk warm wordt en de boter smelt. Zodra dat is gebeurd roer je de melk door de puree. Breng op smaak met zout en peper en roer er de gare spruitjes, hamblokjes en kaasblokjes door.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA