Broodjes worst van de grill met bier-uienmarmelade

Dit recept komt uit het geweldige kookboek ‘Proef de wereld’ van Valli Little. De bier-uienmarmelade tilt het broodje tot een ander niveau. Ik grilde de worstjes op onze watergrill en serveerde het als makkelijk maaltijd met koolsalade.
Broodjes worst horen echt bij Australië en we hebben ze daar veel gegeten. De Australiërs doen de worstjes op de barbecue en eten ze tussen een dubbel geklapte boterham met saus. Dat deden wij ze graag na!

Ingredienten:
4 personen
60 ml olijfolie
3 grote uien, in dunne ringen
150 ml donker bier
15 g boter
55 g fijne kristalsuiker
1 eetl. rode wijnazijn
4 varkenssaucijzen
4 knapperige puntbroodjes
2 eetl. Australische mosterd (ik gebruikte dijonmosterd)
waterkers of rucola

Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem op laag vuur. Doe de ui erin met een flinke snuf zout en bak af en toe roerend in 30 minuten goudbruin en gaar. Giet het bier erover en laat het inkoken. Doe de boter, suiker en azijn in de pan en laat de vloeistof in 5-6 minuten tot een donkere, kleverige saus inkoken. Zet opzij.
Grill de saucijzen gaar op de barbecue. Snijd de broodjes in de lengte doormidden en rooster ze licht op de barbecue. Besmeer de snijvlakken met mosterd en vul elk broodje met saucijs, waterkers of rucola en ui.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA