Weekmenu week 46

Maandag Ovenschotel met zuurkool en shoarma
Vanavond een makkelijke maaltijd uit de Allerhande. De zuurkool wordt zacht van smaak door het koken met het paprikavocht. Ik gebruikte shoarma van kippendij van de Turkse slager. Het hapte lekker weg, maar was verder niet heel bijzonder. Ik dacht dat ik een foto had gemaakt, maar toch niet.

Dinsdag Bladerdeeghapjes met portobello en bruine bonensoep
Vandaag een verzoekje van de meiden. Ze hebben de bladerdeeghapjes met portobello en pesto laatst geproefd en wilden ze nu graag als avondeten. Erbij maakte ik de bruine bonensoep naar recept van mijn moeder en oma, een populair recept op mijn site.

Woensdag Gevulde tomaten en courgette met rijst
Vandaag wederom een verzoekje van de meiden en deze keer een familierecept van de Spaanse kant. Gevulde tomaat en courgette met een vulling van gehakt, knoflook en peterselie. Alleen de geur brengt me al terug naar mijn kindertijd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Zalm met salade, snijboontjes en gepofte aardappel
Dit gerecht is gebaseerd op een recept uit Nigella express. Maar zoals ik wel vaker vind van recepten van Nigella, is dat ze net iets te simpel zijn. Dus vaak verzin ik er nog wat bij. Oorspronkelijk is het een recept voor een makkelijke maaltijd waarbij er een salade met waterkers, sugarsnaps en avocado wordt gemaakt met een gebakken stukje zalm erbij, beiden bedruppeld met een dressing en ik heb bij de salade nog wat feta gedaan en er een aardappel bij gepoft voor een volledige maaltijd. De dressing met rijstwijnazijn was erg lekker en gaf een fris accent aan de salade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Kip in witte wijnsaus met champignons, frietjes en witlofsalade en als toetje mudcake
Vanavond aten we bij mijn ouders en nam ik één van mijn moeders specials mee. Haar kip in witte wijn, een recept van mijn Spaanse oma. Door de saus wordt op het laatste moment creme-fraiche geroerd, erg lekker. Op verzoek van mijn moeder haalden we frietjes bij de snackbar en met een frisse salade erbij was het een lekkere maaltijd. Als toetjes hadden we de mudcake van Yvette van boven waar ik een blog over heb geschreven.

 

 

Zaterdag Thais
Zaterdag had ik even geen zin om te koken en na een stuk mudcake om 16.00u had ik voorlopig ook geen trek. We besloten om Thais te bestellen en te eten als de kids op bed lagen. Ik had een lekkere rode kipcurry en Danjo had zoetzuur varkensvlees.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Rijstvermicelli salade
Vandaag een favo van de meiden; rijstvermicelli salade met veel verschillende rauwkost, pinda’s, een lekkere Aziatische dressing en gebakken speklapjes met hoisinsaus. We zaten weer te genieten. Het recep is uit Jamie’s comfortfood en is echt een blijvertje voor ons.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA