Gevulde eieren met avocado

Dit receptideetje kwam ik op internet tegen en ik heb het recept van de gevulde eitjes van mijn moeder gecombineerd met de avocado en dat was heerlijk. Lekker retro met een nieuwe touch!

Ingredienten:
voor 20 stuks
10 eieren
halve avocado
1 eetl. mayonaise
1 eetl. crème fraîche
1 theel. ketchup
kneepje citroensap
2-3 eetl. fijngeknipte bieslook, plus evt. extra ter garnering
zout, peper en aromat
paprikapoeder ter garnering

Bereiding:
Kook de eieren hard door ze op te zetten met koud water en zodra het water kookt, ze 5 minuten door te laten koken. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren als ze afgekoeld zijn en halveer ze in de lengte. Doe de eierdooiers in een kom en meng met de avocado, mayonaise crème fraîche, ketchup, citroensap en bieslook. Meng goed totdat het een smeuiig mensel wordt. Je kan het eventueel ook in de keukenmachine doen. Breng op smaak met zout, peper en aromat en vul de eierhelften met het mengsel, eventueel met een spuitmondje voor een feestelijk effect. Garneer met nog wat bieslook of een snufje paprikapoeder.
DSCF3905