Weekmenu week 38

Maandag Albondigas (Spaanse gehaktballetjes) met Spaanse spinazie en gekookte aardappeltjes
Vanavond weer aardappelen, vlees en groenten, maar dan op zijn Spaans. Ik maakte albondigas volgens het recept van mijn Spaanse oma en ook haar spinazie, dat is spinazie met knoflook, ei en azijn. Een gekookt aardappeltje past er goed bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Verrassingsetentje
Vandaag verraste Danjo me met een etentje en bios. We aten bij Bonjour Vietnam een klein Vietnamees restaurantje waar je heerlijk gegrild vlees hebt. Ik bestelde deze keer de Pho, een noedelsoep, maar die viel me wat tegen, er zat naar mijn smaak iets te veel kruidnagel in. Danjo had wel een lekker gerecht met mihoen, groenten en gegrild rundvlees en kip. Hierna gingen we naar de film ‘Mother!’, maar die viel zwaar tegen.

Woensdag Spaghetti bolognese van mijn oma (omispaghetti)
Vandaag weer een familieklassieker, de spaghetti van mijn oma, hoe mijn moeder het ook altijd maakt en ik dus ook. De kids vinden dit lekkerder dan een pasta met tomatensaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Zoetzure bietjes, bietensalade, krieltjes en tartaar
Vandaag probeerde ik een recept uit van Annabel Langbein met bietjes. Ze worden in de oven gegaard met rode uien. Ik maakte ook nog bietensalade en erbij gebakken krieltjes en tartaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Marokkaanse kip met couscous
Vandaag maakte ik een lekker stoofgerecht van kip met groenten en couscous van Gizzi Erskine. Een kloddertje yoghurt en chili erbovenop en we hebben genoten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Dagje Haarlem
Vandaag was ik met mijn vriendin Annemiek een dagje naar Haarlem en Danjo was met de kids naar een verjaardag. Tijdens ons dagje Haarlem hebben we lekker gegeten en daarom heb ik er een aparte blog over geschreven.

Zondag Pannenkoeken
Vandaag zijn we een dagje naar Archeon geweest en hebben we daarna bij onze vrienden Cindy en Lex pannenkoeken gegeten. Dat was zoals altijd heel gezellig!