Griekse salade van Annabel Langbein

Dit recept komt uit het boek ‘Food & fun’, van Annabel Langbein. In plaats van lamsvlees heb ik er Griekse schouderkarbonades bij gemaakt en zelfgemaakte pita’s.

Ingrediënten:
4 personen
6 handenvol spinazie of rucola
2 lente-uien, fijngehakt
300 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 gewone of 2 Libanese komkommers, in plakjes
400 g sperziebonen, geblancheerd, afgespoeld onder koud water en uitgelekt
2 eetl. kappertjes
fijn geraspte schil en het sap van 1 citroen
60 g feta of zachte geitenkaas, verkruimeld
4 eetl. pesto, verdund met 2 eetl. goede extra vergine olijfolie

Bereiding:
Doe de spinazie of rucola, lente-uien, tomaten, komkommers, bonen en kappertjes in een slakom. Voeg de citroenrasp en sap toe en meng alles. Strooi er de feta of geitenkaas over en besprenkel met pestodressing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA