Dit recept komt uit het boek ‘Food & fun’, van Annabel Langbein. In plaats van lamsvlees heb ik er Griekse schouderkarbonades bij gemaakt en zelfgemaakte pita’s.
Ingrediënten:
4 personen
6 handenvol spinazie of rucola
2 lente-uien, fijngehakt
300 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 gewone of 2 Libanese komkommers, in plakjes
400 g sperziebonen, geblancheerd, afgespoeld onder koud water en uitgelekt
2 eetl. kappertjes
fijn geraspte schil en het sap van 1 citroen
60 g feta of zachte geitenkaas, verkruimeld
4 eetl. pesto, verdund met 2 eetl. goede extra vergine olijfolie
Bereiding:
Doe de spinazie of rucola, lente-uien, tomaten, komkommers, bonen en kappertjes in een slakom. Voeg de citroenrasp en sap toe en meng alles. Strooi er de feta of geitenkaas over en besprenkel met pestodressing.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.