Gemarineerd buikspek van de barbecue

Dit recept is uit het kookboek ‘Outdoor cooking’. Het is een simpel recept en als je varkensvlees combineert met rozemarijn en tijm en op de barbecue doet, kan het eigenlijk niet mis gaan.

Ingrediënten:
4 personen
400 g buikspek (of speklapjes)
2 tenen knoflook
50 ml olijfolie
1/2 bosje verse rozemarijn
1/2 bosje verse tijm
peper en zeezout

Bereiding:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd met een scherp mes in flinke repen van ongeveer 1 cm dik. Mix in een vijzel de knoflook met de olie, rozemarijn, de tijm en het peper en zeezout. Smeer de repen buikspek in met de kruidenolie en laat deze ongeveer een uur marineren.
Steek in de tussentijd de barbecue aan. Op het moment dat de kooltjes net niet meer branden, leg je de repen spek op het rooster. Rooster het buikspek in 10 minuten goudbruin en knapperig.