Weekmenu week 42

Maandag Vol au vents met veldsla met mandarijntjes
Vandaag maakte ik vol au vents, oftewel pasteitjes met ragout. De ragout maakte ik uit mijn kookboek ‘Mijn keuken’ van Mimi Thorisson, waarbij de ragout niet op basis van een bechamel is met melk en bloem maar met crème-fraiche, erg lekker. Ik ben vergeten een foto te maken, helaas, maar het was erg lekker.

Dinsdag Kipburgers met gekookte aardappelen en bloemkool met kaassaus
Vandaag Hollandse pot, lekker makkelijk en altijd favoriet.

Woensdag Spare-ribs met roerbak van taugé
Vandaag een makkelijk Chinees groentegerecht dat ik aanvulde met spare-ribs, gemarineerd in een speciale mix die ik bij de toko haal, voor rood varkensvlees. Het vlees grilde ik lekker op de watergrill.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Stoofvlees met rode kool, aardappelen en stoofpeertjes
Vandaag wordt binnenkort tennismiddag voor de meiden en dat vraagt om een makkelijke maaltijd. Deze keer haalde ik stoofvlees uit de vriezer om dubbel bereid stoofvlees ervan te maken en serveerde dat met gekookte aardappeltjes, rode kool en stoofpeertjes die ik een dag eerder had gemaakt.

Vrijdag Uit eten bij de Griek
Vandaag gingen we naar de opa van Danjo toen de meiden uit school kwamen en daarna besloten we ergens een hapje te gaan eten. Het werd onze favoriete Griek Odysseus Palace waar we weer de lekkere ossenhaas namen en de kids hadden trek in gyros.

Zaterdag Uit eten bij Il Delicato
Vandaag ging ik met Danjo uit eten bij het heerlijk Italiaanse restaurant Il Delicato, waar ik al eerder een blog over heb geschreven. De kwaliteit ligt hier hoog en het is heel redelijk betaalbaar, voor 30 euro heb je vrije keuze uit de hele menukaart. Danjo begon met een verse pasta, gevuld met parmaham, geserveerd met truffel botersaus en Parmezaanse kaas, ik begon met de antipasti die bestond uit een kalfsbouillon, krokante polenta, brusschetta met gerookte eendenborst, vitello tonnato, komkommer met zalmmousse, gevuld eitje, gehaktballetje en een rolletje vlees waarvan ik vergeten ben wat het was. De pasta was heerlijk en de antipasti waren ook goed op smaak. Als hoofdgerecht had Danjo tagliata dit Parma en ik verse pasta gevuld met peer en kaas, geserveerd met saus van boter, gorgonzola en salie. Danjo vond zijn gerecht wat tegenvallen, het vlees vond hij niet zo mals en de extra vergine olie was aan de bittere kant. Als dessert nam Danjo de koffieparfait en ik het peertje gevuld met spijs en gewikkeld in filodeeg. Beiden lekker, maar niet heel bijzonder. De pasta’s vonden we echt er bovenuit steken qua smaak en combinaties.

Zondag Feestje
Vandaag ging ik met mijn moeder naar een feestje van de thuiszorg en hebben we heerlijk gegeten van een buffet.