Weekmenu week 15

Maandag Gehaktballen, rode kool en gekookte aardappelen
Maandagavond Hollandse hap, deze week met de heerlijke gehaktballen volgens het recept van mijn moeder. Ik had alleen helemaal geen brood meer in huis, dus heb twee beschuitjes gebruikt, wat heel goed werkte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Uit eten bij City Hall in Leiden
Vandaag ging ik uit werk uit eten met mijn vriendin Annemiek, die weer terug was van vakantie. We ging naar City Hall, maar dat viel tegen. De kaart was veelbelovend, maar het viel tegen. We hadden als voorgerecht de vegetarisch antipasti en dat was lekker, maar niet heel verrassend. Daarna had Annemiek de gegrilde pasta, die niet heel bijzonder was en ik had na lang twijfelen voor de lasagne met gorgonzolasaus gekozen, maar de gorgonzola proefde ik helemaal niet. Als toetje nam ik de citroentaart, die erg lekker was en Annemiek de pannacotta met hazelnoot, wat een erg grote portie was en de hazelnoot was niet heel uitgesproken.


Danjo was thuis geroemd om zijn pasta met tonijn, de kids gaven zijn pasta een 10!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Tomatensoep met gegrilde tomaten, rode paprika’s en geitenkaascroutons
Vandaag een makkelijk soepje voor de turnavond, maar helaas gaat soep er niet altijd snel in bij de kids, zo ook dit soepje. Danjo en ik vonden het wel lekker, maar de kids vonden het te zurig.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Risotto met spek en paddestoelen
Vanavond een makkelijke risotto met spek en paddestoelen. Voor nog meer gemak, gaf Bill Granger de tip om de risotto in de oven te garen en dat was wel heel fijn, 30 minuten geen omkijken naar en perfect.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Uit eten bij Mamma Maria
Vandaag ging ik met Danjo in de Italiaanse herkansing. Deze keer bij een Italiaans restaurant in Zoetermeer. Ik ben daar een tijd geleden geweest en daarna ben ik het restaurant een beetje vergeten, hoewel de pasta met truffel toen erg lekker was. Er staat een grote houtoven in de zaak, dus we besloten voor een pizza te gaan. Danjo nam een pizza met rauwe ham en rucola en ik had net als dinsdag trek in blauwe kaas, dus besloot voor de pizza met 4 kazen te gaan. Danjo nam zijn pizza in een menu, dat maar 14,95 kost en als voorgerecht koos hij een kleine carpaccio, waar lekkere olijfolie overheen zat. Daarna kregen we onze pizza’s die erg lekker waren, hoewel de hoeveelheid kaas mij wel een beetje tegenviel op die van mij. Tot slot kreeg Danjo in zijn menu huisgemaakte tiramisu en nam ik een pannacotta met bosvruchten die beiden erg lekker waren. We sloten af met twee cappucino’s, maar de decaf was erg lafjes. Al met al was het voor herhaling vatbaar!

Zaterdag Maaltijdsalade met gebakken peer, manchego, rauwe ham stengels en walnoten
Vandaag aten Danjo en ik een lekkere frisse maaltijdsalade en de kids een pasta met kip en avocadosaus.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Verjaardag
Vandaag waren we bij de moeder van Danjo voor haar verjaardag en hoefde ik niet te koken.