Kipsalade met mango

Voor 2 personen

Ingrediënten:
200-300 gram kippendijfilet
zak gemengde sla
100 gram verse geitenkaas
een klein handje pijnboompitten/walnoten/cashewnoten
1 mango
ciderazijn
zonnebloem/olijfolie (of een mengsel hiervan)
zout en peper
suiker

Bereiding:
Kruid de kippendijfilets met zout en peper en bak ze in olijfolie of vloeibaar bakproduct rondom bruin en gaar en laat wat afkoelen. Rooster de pijnboompitten of andere noten kort in een droge pan. Blijf erbij, want het kan snel gaan en ik kom vaak in de verleiding om ondertussen toch iets anders te doen en dan zijn mijn nootjes zwart. Maak een dressing/vinaigrette door wat zout, peper, snufje suiker en scheutje ciderazijn in een klein kommetje te mengen tot het zout is opgelost. Doe er dan de olie bij en als je dat lekker vindt wat extra vergine olijfolie. Proef en breng zo nodig op smaak met extra zout, azijn of olie.
Verdeel de gemengde sla over twee borden en leg de kip er in stukjes gesneden of gescheurd op. Verkruimel er de geitenkaas overheen en doe er de mango in stukjes bij. Besprenkel alles met de vinaigrette en strooi er de nootjes overheen. Lekker met een stokbroodje.