Aardbeien gemarineerd in balsamicoazijn

Dit is veruit mijn favoriete aardbeiengerecht. Ik heb het lang geleden uit een kookboek gemaakt, maar ik weet niet meer welke dat was, ik geloof van Jamie Oliver. Inmiddels heb ik het zo vaak gemaakt, dat ik het uit mijn hoofd weet, maar zo moeilijk is dat ook niet, want het is een supersimpel recept. De balsamicoazijn doet iets magisch met aardbeien en zorgt ervoor dat de diepste smaak van de aardbeien naar boven komt.

Ingrediënten:500 gram aardbeien
6 eetl. goede balsamicoazijn (ik koop de mijne bij Oil & Vinegar in Leiden, zodat ik het kan proeven voordat ik het koop)
3 eetl. suiker

Bereiding:
Was de aardbeien en snijd ze doormidden of in vieren. Doe in een kom en meng er de balsamico en suiker doorheen. Laat ongeveer een uurtje marineren. Je kan er eventueel voor het serveren nog wat fijn gesneden munt doorheen doen.
Lekker met mascarpone met een beetje vanille-extract en ook lekker om bovenop een meringue te serveren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA