Turks brood met mediterrane gehaktspies

Dit recept is uit mijn boek ‘Outdoor cooking’ waar ik de nodige inspiratie uit haal voor de barbecue. Het is makkelijk en lekker voor de lunch, maar met een salade erbij vond ik het ook lekker als makkelijke maaltijd. Ik deed er ook nog lekkere chilisaus op.

Ingrediënten:
4 personen
400 (runder)gehakt
2 eetl. Italiaanse kruiden
peper en zout
1 klein rond Turks brood
100 g gemengde sla
Knoflooksaus:
1 eetl. peterselie
1 eetl. melk
2 eetl. mayonaise
2 tenen knoflook
peper en zout

Bereiding:
Kneed het gehakt met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en kneed elke portie om een houten of metalen spies.
Steek de barbecue aan en wacht tot de kolen niet meer branden. Leg de spiesen op de barbecue en draai ze regelmatig om. Gril ze in 20 minuten mooi goudbruin en gaar.
Snijd voor de knoflooksaus de peterselie fijn. Roer de melk, mayonaise en peterselie door elkaar. Pers de knoflook uit boven de saus en roer hem goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Snijd het Turks brood in vieren en snijd de stukken open. Verdeel de sla erover, leg er een spies op en schep er de knoflooksaus over. Als je het brood dichtduwt, kun je de spies eruit trekken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA