Weekmenu week 23

Maandag pastasalade met mayodressing
Vandaag maakte Danjo een pasta van een receptenkaartje van AH. We hebben het recept wel wat aangepast. Zo hebben we minder asperges, een restje aspergetips, een restje sperziebonen, minder doperwten, geen citroenrasp en maar één avocado gebruikt. Ook hebben we 250 gram pasta gebruikt in plaats van 150 gram. Maar goed, daar gaat het bij koken om, recepten aanpassen naar je eigen smaak en met wat je zelf nog hebt liggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag uit eten bij Proeflokaal Bregje
Vandaag ging ik uit eten waar ik ook een blogje over heb geschreven. De thuisblijvers aten gehaktballen uit de vriezer met gekookte aardappeltjes, rode kool en appelmoes, lekkere Hollandse pot. Ferran is met een kloddertje appelmoes ook over de streep getrokken en at de rode kool.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag blauwe kaasburgers met gekarameliseerde rode uien, zoete aardappelfriet en koolsalade
We zitten momenteel in een blauwe kaas periode, dat kan je weleens zo hebben, dat je opeens iets weer lekker vindt en het dan wat vaker eet. Danjo had trek in hamburgers en toen bedacht ik deze burgers. We aten er zoete aardappelfrietjes bij en de meiden aten gewone frietjes. En om het af te maken maakte ik een simpele koolsalade. Het was heerlijk! Danjo plaatste de burger in zijn top 3 van burgers aller tijden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Asperges met ei en Parmezaanse kaas, beenham en gepofte aardappelen
Vandaag weer eens witte asperges, maar nu in plaats van met boter, met olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas voordat de eieren eroverheen gaan. Erbij hadden we een beenhammetje en wat gepofte aardappeltjes met crème fraîche.
Met een restje broccoli en spekjes maakte ik nog een extra groentegerechtje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag kindertapas en maaltijdsalade
Vandaag hadden de meiden een fietstocht van school, dus moesten we om 18.00u op het schoolplein zijn. Danjo had een uitje van zijn werk, dus ik deed even makkelijk; ik maakte voor de meiden kindertapas met geitenkaas, komkommer, paprika, miniworstjes en gewone kaas en Ferran kreeg een pastaatje met paprika, tomaat, doperwtjes, ham en Parmezaanse kaas. Voor mezelf flanste ik snel een salade in elkaar van restjes, maar ik zat niet op mijn gemakje te eten, dus het smaakte me niet zo.

Zaterdag Chinees tomatensoepje en penne met tomaat en mozzarella
Zaterdagavond hebben Danjo en ik alleen een licht soepje gegeten omdat we ’s avonds de cocktailparty hadden. Voor de meiden had ik hun favoriet, penne met tomaat en mozzarella, gemaakt en voor Ferran aardappeltjes met sperziebonen en een stukje gebakken zalm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag udonnoedelsoep met zalm
Vandaag weer een recept van Gizzie Erskine. Ik neem normaal eiernoedels, maar voor dit recept heb ik udonnoedels gekocht, een Japanse noedel gemaakt van tarwebloem, water en zout. Het recept hoort met miso, maar ik heb geen tijd meer gehad om op zoek te gaan naar dit ingrediënt. Om de marinade voor de vis wat zouter te maken heb ik daarom sojasaus gebruikt. In plaats van sake heb ik sherry gebruikt, omdat ik dat standaard in huis heb. Ook de sriracha heb ik weggelaten voor de kids, maar ik heb zelf wel sambal toegevoegd aan mijn kommetje. Verder heb ik wat meer shiitakes gebruikt, de enoki-paddenstoelen weggelaten en paksoi toegevoegd voor wat extra groenten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA