Weekmenu week 49

Maandag Soep met zeebaars, minipaksoi en koriander
Vandaag aten we een lekker Aziatisch soepje. Het oorspronkelijke recept is zonder koolhydraten, maar ik voegde er wat noedels aan toe om het wat meer tot een maaltijdsoep te maken. Lekker makkelijk en licht.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Tartaartje met barbecuesaus, frietjes en haricots verts
Vandaag maakte ik een simpele maaltijd met een snelle barbecuesaus van Nigella. Voor de afwisseling aten we haricots verts in plaats van sperziebonen en dat was toch echt anders en erg lekker.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Pompoenspaghetti met kipgehaktballetjes en Parmezaanse kaas
Vandaag een receptje uit de Allerhande waarin gewone spaghetti wordt gemengd met pompoenspaghetti. De pompoenspaghetti viel wat snel uit elkaar, dus die kon je niet direct terug zien in de pasta, maar op zich was dat voor ons gunstig omdat de kids niet van pompoen houden en er deze keer niets van hebben gemerkt dat dat erin zat.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Spaanse kip in tomatensaus met Spaanse spinazie en gekookte aardappelen
Vandaag een receptenkaartje van de Lidl, met heerlijke kip in een saus van tomaat, groene olijfjes, rauwe ham, rode wijn en tomatenpuree met ui en knoflook. Ik heb in plaats van kipfilet kipdijfilet gebruikt. Erbij kookte ik wat aardappeltjes en maakte ik de spinazie van mijn Spaanse oma met ei, knoflook en een scheutje azijn, een favo van de meiden.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Uit eten bij Kippevel in Leiden
Vandaag gingen we met zijn vijfjes uit eten bij Kippevel in Leiden. Ik haalde Danjo uit werk op met de kids, maar dat was nog een barre tocht in het tempo van Ferran en met flinke hagelbuien. Het is dan wel lekker binnenkomen om je op te warmen in een restaurantje. Ik had een 3 gangendiner voor twee gescoord bij Ticketveiling en Danjo en ik begonnen met een gevogeltebouillon, lekker, maar iets aan de flauwe kant. Daarna hadden we een halve kip en de kids deelden er één, met friet, mayo en appelmoes. Het kippetje was lekker, maar we moeten bekennen dat we die van de Kipgallery de top vinden. Die is ook op houtskool gegrild, dus moeilijk te verslaan. Als toetje hadden we nog een crème brûlée. Daarna maakten we ons weer op voor de tocht naar de auto.

Zaterdag Feestje in de wijktuin
Elk jaar is er in december lichtjesfeest in de wijktuin en dit jaar ging ik erheen met de kids en Cindy en Lex en hun kids. We begonnen met broodjes bakken boven een lekker vuurtje en daarna aten de kids poffertjes. Toen was het tijd voor een fotootje in een leuk kersttafereel en kocht ik een kerststukje. Inmiddels was het best koud en konden we in het gebouw van de BSO opwarmen terwijl de kids knutselden. Jammer genoeg was de stamppot al op, dus aten we nog een versgebakken oliebolletje en eenmaal thuis, toen de kids in bed lagen, heb ik alsnog een bamisoepje gegeten.
Bamisoep

Zondag Stoofpotje met rijst en snijboontjes
Vandaag aten we het lekkere stoofvlees van de pie die ik een paar weken geleden had gemaakt. Lekker makkelijk, ik hoefde alleen rijst en snijboontjes te koken. Dat was ook wel fijn met een dag vol winterse activiteiten in de sneeuw en met het optuigen van de kerstboom.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA