Weekmenu week 47

Maandag Spruitjesstamppot
Vandaag een lekker stamppotje met spruitjes en hamblokjes. Onze kaas was op, anders doe ik er ook altijd blokjes kaas doorheen. Maar op zich was het zonder kaas ook al erg lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dinsdag Tandoorivis met komkommertomaatsalade met rijst en snijboontjes

Vandaag een makkelijk receptje van Bill Granger, maar we vonden de vis uit de oven iets te lafjes, de volgende keer grill of bak ik hem liever in de pan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Uit eten bij Pizzeria Mamma Mia
Vandaag hadden de meiden een roostervrije dag en zijn we naar een klein pretparkje/indoor speeltuin/miniatuur park Mini Mundi in Middelburg geweest. Danjo glipte tussendoor even naar de bakker voor super lekkere Zeeuwse bolussen en ’s avonds streken we neer bij een Italiaan die zo lekker bleek, dat ik er een blog over heb geschreven.

Mamma Maria

Donderdag Maaltijdsalade met spinazie, peer, pancetta en blauwe aderkaas
Vandaag aten Danjo en ik een lekkere maaltijdsalade en maakte ik voor de kids een pasta met dezelfde ingredienten. Het was een klassieke combinatie, vulde goed en was heerlijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Ham met hoisinmarinade, zelfgemaakte frietjes en gekarameliseerde witlof
Vandaag een simpel recept, een beenhammetje ingesmeerd met een laagje van hoisin, pruimenjam, rijstwijn en sojasaus. Erbij maakte ik zelfgemaakte frietjes en Danjo’s favoriet, gekarameliseerde witlof. Ik zal dat recept binnenkort plaatsen. Omdat ik vergeten ben een foto te maken, heb ik het recept niet op mijn site geplaatst.

Zaterdag Grillen op de bakplaat
Vandaag zouden we eigenlijk weg gaan, maar uiteindelijk ging dat niet door en moest ik iets verzinnen om te eten. Ik had niet zo’n zin om te koken en opeens bedacht ik dat we weer eens konden grillen op de bakplaat. Dat vonden de meiden een heel goed idee, dus we stapten met zijn drietjes op de fiets om lekkere dingen te halen. We hadden entrecote, worstjes, minislavinkjes, groenten, rijst, kruidenboter en stokbrood.

Bakplaat

Zondag Indisch uit de vriezer
Vandaag hebben we de vriezer weer lekker geleegd. We hadden nog Indisch van een etentje bij mijn ouders liggen, dus dat aten we. Lekker makkelijk!